Гарбузовий пиріг з медом та горіхами

Інгредієнти для тіста:
борошно — 200 г
вершкове масло — 100 г
яйця — 1 шт.
вода — 1-2 ст. л. (при необхідності)
дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
гарбуз — 400-500 г
яйця — 3 шт.
молоко — 50 мл.
мед — 3 ст. л.
лимонний сік — 1 ст. л.
грецький горіх (очищений) — 2 / 3 склянки
кориця — 1 / 3 ч. л.
мускатний горіх — 1 / 3 ч. л.

Гарбузовий пиріг з медом та горіхами.
Приготування гарбузового пирога з медом та горіхами.
Для випікання цього пирога я використовувала форму діаметром Ø 24 см.
Запікаємо гарбуз.
Гарбуз очистити від насіння, помістити у розігріту до 200 °С і запікати 1 год.

Запікаємо гарбуз.

Поки гарбуз запікається, готуємо рублене тісто. На стільницю просіяти борошно, додати дрібку солі, порізане кубиками вершкове масло, і посікти ножем до стану крупних крихт. Всі ігнредієнти для рубленого тіста повинні бути добре охолодженими. Масло перед використанням можна покласти на 10 хв. в морозильну камеру.

Дрібнимо вершкове масло.
Додаємо яйце.
В борошні з маслом зробити заглиблення і збити туди одне яйце. Перемішати.

Додаємо яйце.
Додаємо воду.
Потім, при необхідності, додати 1-2 ст. л. холодної води. Тісто знову перемішати (але не місити), скачати в кульку і, на присипаній борошном стільниці, розкачати в круг. Все потрібно робити швидко, щоб частинки масла не встигли розтанути.

Додаємо воду.
Формуємо корж.
За допомогою качалки тісто викласти у форму та сформувати бортики заввишки 3 см. В тісті виделкою зробити проколи і поставити в холодильник на 20-25 хв. Потім помістити його у розігріту до 180 °С духовку і випікати 10-15 хв.

Формуємо корж.
Подрібнені горіхи.
Готуємо начинку. Горіхи подрібнити ножем.

Подрібнені горіхи.
Порізаний шматками гарбуз.
Запечений гарбуз очистити від шкірки, нарізати невеликими шматками і подрібнити блендером до пюреподібного стану.

Порізаний шматками гарбуз.
Додаємо до гарбузового пюре горіхи, молоко і лимонний сік.
Гарбузове пюре викласти у посудину, додати горіхи, мед, молоко і лимонний сік. Перемішати.

Додаємо до гарбузового пюре горіхи, молоко і лимонний сік.
Збиваємо яйця.
В окремій посудині вінчиком збити яйця …

Збиваємо яйця.
Додаємо збиті яйця до гарбузового пюре.
… і вилити їх до гарбузового пюре.

Додаємо збиті яйця до гарбузового пюре.
Додаємо мускатний горіх і корицю.
Потім додати корицю і мускатний горіх. Перемішати.

Додаємо мускатний горіх і корицю.
Виливаємо начинку в корж.
Корж заповнити начинкою, помістити в розігріту до 170 °С духовку і випікати 35-40 хв., поки начинка не загусне.

Виливаємо начинку в корж.
Гарбузовий пиріг з медом та горіхами готовий.
Охолоджений пиріг порізати на шматки, полити їх медом і подавати до столу. Пиріг з гарбуза готовий.

Гарбузовий пиріг з медом та горіхами готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Источник:smachno.in.ua

Залишити коментар

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *